Ankaralı Bloggerlar AOÇ DOĞATA'daydık!

10:00

Merhabalar efenim,
Geçtiğimiz haftalarda  Markör Ajans tarafından organize edilen Blogger etkinliğine AOÇ DOĞATA evsahipliğinde hep beraber zevkle iştirak ettik.
birvarimbiryokum-blogspot-com-dogata-aoc-etkinlik
AOÇ neydi, AOÇ günlük süt, dondurma, kokoreç, köfte ve döner idi...
Ankara'ya yıllar önce tıfıl bir üniversite öğrencisi olarak geldiğimde Çiftliğe gitme sosyal aktivitesi hayatıma giren en eğlenceli şeylerden biri olmuştu. Termosa demlediğimiz filtre kahveye illa ki depozitolu cam şişesini geri verip 25 kuruş geri aldığımız ve döngüyü böyle devam ettirdiğimiz günlük sütü katık ederdik. Şimdilerde katkılı dondurma üretmeyip sadece doğal içeriğe yer verdiği için AOÇ yapımını durdurmuş olsa da o zamanlar frambuazlı dondurmasını keşfettiğimde benden bile gurme olacağına inanasım gelmişti :) İzmir'in kokoreçini beğenmez olmuştum! Kokoreç Ankara'da yenirdi, Ankara'da Çiftlikte, Çiftlikte ise havuzlu yemyeşil ferah bahçesiyle hem gözümüzü hem de karnımızı doyuran DOĞATA'da yenirdi.
birvarimbiryokum-blogspot-com-dogata-aoc-etkinlik
Fotoda istifini hiç bozmayan Bubu'yu bulunuz!
Yıllardır türlü diyet uğruna aksattığım en güzel yerel lezzetlerden birkaçını tekrar tatma fırsatı bulduğum bu leziz etkinlikte, evsahibimiz bizi çok güzel ağırladı. DOĞATA kendi el yapımları katkısız limonata ile bize hoşgeldin dedikten sonra; hem kokoreç, köfte, döner ve semaverde çay ve Türk kahvesi eşliğinde künefe tadımı yaptık hem de daha önceden bilmediğimiz ancak DOĞATA'nın kalitesini pekiştiren pek çok bilgi edindik:
birvarimbiryokum-blogspot-com-dogata-aoc-etkinlik
Bunları biliyor muydunuz köşesi :)
Öncelikle, DOĞATA'da kokoreç İstanbul Bahçekapı stili yani kömür ateşinde şişte pişiriliyor.
1995 öncesinde AOÇ'de sadece köfte ve döner varken DOĞATA Çiftliğe kokoreçi getiriyor.
Şimdilerde kokoreçin cirosu köfte ve dönerin toplam cirosunun iki katı!
DOĞATA kokoreçi Konya Ereğli'nin kuzularından yapılıyor.
Döner ise hakiki Ankara döneri - kıymasız ve danalar Tokat ve Amasya'dan geliyor.
Döner kesinlikle önceden hazırlanıp dondurulmuyor, pişirmeden birkaç saat önce hazırlanıyor ve ertesi güne kalmıyor, kalanlar minik canlara gönderiliyor :)
Künefeleri Hatay peyniri ve AOÇ tereyağı ile yapılıyor.
Kahvaltılarında yine AOÇ ürünleri servis ediliyor.
ISO 22000 Gıda Güvenliği belgesine sahip mutfakları şeffaf mutfak, müşteriler dilerse ziyaret edebiliyor. 
birvarimbiryokum-blogspot-com-dogata-aoc-etkinlik
Restoranın tam karşısında ise AOÇ Başbayisi olan AOÇ ürünleri satış noktası bulunuyor,  market hafta içi 07.00-03.00, haftasonu  07.00-04.00’e kadar açık ve özellikle katkısız doğal içerikte pek çok ürünü bir arada bulmanız mümkün, üşenenler ve erişemeyenler için online alışveriş imkanı da var elbette :
birvarimbiryokum-blogspot-com-dogata-aoc-etkinlik
Bu güzel etkinliği düzenleyen Markör Ajansa ve bizi çok güzel ağırlayan evsahibimiz DOĞATA'ya kocaman teşekkür ederim. 
Peki siz kokoreç sevengillerden misiniz, yoksa ıyy barsak o! mu diyorsunuz?
Kelle, paça, işkembe, şırdan desem - ona ne diyorsunuz?
Kokoreçin hası şurda diyor musunuz?
birvarimbiryokum-blogspot-com-dogata-aoc-etkinlik
Esen kalın efenim :)

You Might Also Like

8 yorum

  1. Hepiniz cok guzel gorunuyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gören gözlerin güzelliği ki oo :) :*

      Sil
  2. Sakatat kollesteroldur, yağdır, kilodur ama candır can diye cevap veriyorum efenim son sorunuza. Hayırlı haftalarınız olsun usa dolaylarında ayrıca efenim. Hasretle öpüldünüz ;-) ♡♡♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocaman operim kiii :)

      Sil
    2. kesinlikle Gül'e katılıyorum...gerçi kokoreçle ilk kez tanıştım ama derhal sevilen sakatatlar listesine ekledim :))

      Sil
    3. Yiyebildiğim nadir sakatatlardan olması sebebiyle, kalbimde yeri ayrıdır kokoreçin, herkes en azından bir tadına bakmalı bence, tadınca seviliyor ki zaten :)

      Sil
  3. Iyyy barsak o diyorum.:) Ama ne yalan söyleyeyim karşımdaki hapur hupur yerken bazen canımın çektiği oluyor.:)))))

    Ne güzel bi buluşma olmuş, ben Ankara'dayken hiç denk gelmemiştim böyle tatlı buluşmalara, şimdi iyice uzaktayım ve kıskanıyorum galiba.-_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Meloo, barsak marsak ama lezzetli bişi valla bak, bi denesene :)) Sen gelip gittiğinde bi haber versene bişi deniycem :)

      Sil

burdan buyrun efenim, çekinmeyin, ben hiç çekiniyor muyum? :)